IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Есен 2021: Какви са тенденциите в грима?

12 септември 2021 13 30

Пробвайте обратна очна линия в топъл цвят

IStockphoto

Изминалото лято бе най-подходящият момент за експериментиране с външния вид. Тогава мнозина забравиха за социалната изолация и се поотпуснаха по време на своята лятна почивка. Сега, на старта на новия сезон, навлязохме в четвъртата вълна на коронавируса. И макар да трябва да спазваме нови мерки, не бива да се отчайваме и да неглижираме начина, по който изглеждаме. Освен някоя нова и по-топла дрешка, която да си купим, е хубаво да се информираме за най-новите тенденции в прическите и грима.

Отваряйки профилите на някои инфлуенсъри във Facebook и Instagram, ще видим, че плаващата очна линия става все по-цветна, грънджът се възражда, а монохромните визии отново са актуални. Така че, не ни остава нищо друго, освен да изпробваме няколко идеи и да открием кое е най-подходящо за нас.

Какви са тенденциите в грима за есен 2021?

1. Носталгия по лятото

В случай, че наскоро сте се завърнали от море или все още се грижите така за кожата си, че имате слънчев загар, акцентирайте с грим, който може да бъде определен като „носталгия по лятото“.

„Ако искате да подсилите блясъка си, опитайте да използвате по-тъмна основа като кремообразен бронз, докато кожата ви изсветлява“. Това обяснява гримьорката Джиа Милс, според която дори да е на петна, лицето може да изглежда страхотно с лек блясък по него.

2. Блясък по устните

Да, матовите червила са предпочитани от много дами. Те не се разтичат и цветът се запазва за по-дълго време, но тази есен блясъкът ще се търси повече.

Не е нужно да си купувате ново течно червило с блестящ ефект. Достатъчно е да сложите любимия си нюанс, след което отгоре да нанесете от лъскавия си балсам за устни, с който ги хидратирате и подхранвате. По този начин хем ще се гримирате по тенденцията, хем ще предпазите кожата от суровия вятър.

3. Мултифункционален грим

Някои ще продължат да работят от вкъщи и през този сезон, като понякога работата и ежедневието у дома ще се слеят. Ето защо им трябва многофункционален и не много натрапчив грим.

„Независимо дали става въпрос за коректор, устойчив на изпотяване или водоустойчива спирала, потребителите търсят грим, който им дава гъвкавостта, от която се нуждаят, за да могат да се ориентират през новия си нормален „работен ден“, казва пред Stylist Джиа Милс. И дава пример с това, че някои хайлайтъри могат да се използват и за сенки. Или пък червилото да служи и за руж.

4. По-смели варианти на котешко око

Една дама изглежда по-женствена, ако си сложи черна очна линия и малко червило за цвят. След популярното гримиране тип „котешко око“, всички ние станахме свидетели на навлизането на плаващата линия, комбинирана със сенки. През последните няколко месеца все повече бюти влогъри показват, че колкото по-цветна е тя, толкова по-добре. Ето защо, тази есен тя ще продължи да се ползва като тенденция.

Според гримьорката Джесика Кон, може да експериментирате, като си направите по-смел вариант на котешко око, в което присъства плаващата очна линия. Нека тя да е в по-пъстър цвят, като заедно с нея ползвайте сенки в друг нестандартен тон.

5. Обратна очна линия

Вместо на клепача, може да поставите очна линия на обратно – под него. Въпросната тенденция се появи в края на лятото и ще продължи да се използва. Освен черния цвят, който е класика, ще я видим в мадженда, както и други по-нестандартни за сезона цветове, например наситеносиньо.

Въпросната линия е по-дебела в сравнение с тази, която някои правят, използвайки молив. Тя е точно под долния клепач, много близко до миглите.

Ако дрехите ви са в цветовете на есента, ползвайте ги и за обратна очна линия, с която няма да останете незабелязани.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари